NEOLIT EN VALÈNCIA

LA NOVA PEDRA QUE ÉS MÉS RESISTENT QUE EL MARBRE I HA CONQUISTAT ELS INTERIORISTES

Fa 10 anys un material com la pedra sinterizada de Neolith era impensable; ara està canviant les superfícies decoratives des que va eixir al mercat este producte, s’ha convertit en una solució que molts en el món de l’arquitectura volen provar.

Per què tots volen Neolith? ¿Casualidad? ¿L’atzar?

Pot ser, però el cas és que els germans Esteve tenien ja experiència treballant amb marbres i pedres naturals quan en 2009 van fundar la seua pròpia empresa, TheSize, amb un objectiu molt clar: jugar-se’l tot al Neolith.

Pedra sinterizada, així s’anomena tècnicament, i dóna lloc a un tipus de superfície amb unes característiques tècniques inèdites: material molt fi (fins a tres mil·límetres) , té una porositat baixíssima, és dur fins a dir basta i d’altíssima densitat.

Però, què és això de la sinterització? Perquè tan senzill com calfar les matèries primeres (quars, òxids, sílice, vidres, feldespato…) en imponents forns fins a aconseguir la temperatura suficient perquè l’estructura interna de Neolith es reorganitze i aconseguisca una compactació quasi del 100%.

Però l’interessant respecte d’això és que la forma en què s’aconseguix donar amb el Neolith material és el resultat d’un complex procés en què s’empra la Tecnologia de Sinterització que TheSize ha desenrotllat per a crear el producte. Esta tecnologia s’ocupa de replicar en qüestió d’hores el procés pel qual es creguen els petris de forma natural al llarg de milers d’anys. El procediment consistix a sotmetre les matèries primeres que conformen el producte final a altíssimes pressions i temperatures.

“¿QUÈ ÉS NEOLITH?”

Si et preguntes què és el Neolith, et direm que es tracta d’un nou material arquitectònic la composició i procés de fabricació del qual li aporten característiques mecàniques summament positives i ho transformen en una solució tècnica altament versàtil.

En essència, el Neolith combina la millor matèria primera amb la tecnologia més avançada i per això és una verdadera innovació en matèria de revestiments.

Quant al material Neolith, la qual cosa direm és que es tracta d’un porcelanato que posseïx una enorme varietat d’aplicacions i característiques profitoses.

AVANTATGES

Si de les seues avantatges parlem, hem de dir que es tracta d’un dels productes més nous en el que a versatilitat es referix. De fet, Neolith pot utilitzar-se en qualsevol aplicació, alhora que es tracta d’una superfície lleugera i amb una varietat d’acabats molt diversa.

Com a superfície d’alt rendiment, gran format i fi grossària, compta amb propietats físiques i mecàniques superiors que ho transformen en una aposta de qualitat en qualsevol projecte constructiu.

  1. Un material molt lleuger; La lleugeresa és un dels factors que més sorprenen d’este tipus d’encimeras. Una taula de Neolith de 3 mm de grossària tan sols pes 7 kg per metre quadrat.

  2. Alta resistència; Es tracta d’un material molt resistent a tots els nivells. Compta amb una alta resistència a les temperatures elevades. Este tipus d’encimeras no es cremen amb el foc, quelcom ideal per a una estada com la cuina. A més, Tampoc emeten fums ni cap substància tòxica. També s’adapta perfectament a les baixes temperatures, de manera que la seua superfície no s’altera en contacte amb el gel, per exemple. La resistència als raions i arraps és una altra de les principals característiques de les encimeras de Neolith, i aguanten en perfectes condicions davant de l’abrasió. Al tractar-se d’un material compost per matèries primeres 100% naturals, no es deteriora amb l’exposició als rajos ultravioletes, conservant així el seu color en perfecte estat.

    Encara que Neolith està fet de materials naturals i fabricat a altíssimes temperatures i pressions, sent resistent al ratllat i a l’impacte, com qualsevol altra superfície, amb pressions excessives o usos indeguts pot veure’s danyada.

  3. Impermeabilitat; La superfície d’estes encimeras compta amb una porositat molt reduïda, la qual cosa fa que la seua absorció siga quasi nul·la. És un material que destaca per la seua impermeabilitat i resistència davant de qualsevol tipus de producte líquid.

  4. Neteja; Estem davant d’un material molt fàcil de netejar i resistent davant dels diferents productes químics de neteja que s’utilitzen sovint en estes superfícies.

  5. Varietat; Les encimeras de Neolith són molt versàtils. Poden adaptar-se a qualsevol tipus de cuina, independentment del seu estil decoratiu. Açò se deu al fet que hi ha una àmplia gamma de colors i acabats entre els que triar, per a poder fer que la nova encimera combine a la perfecció amb qualsevol tipus de decoració.

En in-ex construcció treballem amb este material. Intentem estar al corrent dels avanços per a poder oferir-lo al client, de manera que l’obra en qüestió este el més actualitzada possible.

Notícies Relacionades

a