Millora energètica

Impulsar l’eficiència energètica no significa comprometre la comoditat i la qualitat de vida en disminuir l’ús de l’energia que usem en la nostra vida diària. La millora de l’eficiència energètica es basa en l’optimització dels processos de producció i el consum d’energia, l’ús de fonts d’energia renovables, la promoció responsable i el reciclatge, entre altres.

Quant a la construcció, la conservació de l’energia a través de l’eficiència energètica en edificis i habitatges ha adquirit una gran importància a tot el món.

Com podem des de la nostra professió contribuir a l’eficiència energètica?

Es considera que aproximadament el 40% del que es gasta en energia procedeix de l’edificació. Així que és necessari apostar per l’eficiència energètica i consumir el just i necessari. ara, en el sector de la construcció s’obligarà a treballar en aquest consum eficient.
Hi ha quatre formes àmplies de reduir el consum d’energia en la construcció, la qual cosa en última instància resulta en la mitigació de les emissions de *co2 a través de la conservació de l’energia.

Aquests aspectes es descriuen de la següent manera:

 1. Disseny d’edificis i habitatges passius i la seua orientació per a aprofitar l’energia solar.
 2. Materials de baixa energia incorporats per a la construcció d’edificis i habitatges.
 3. Electrodomèstics d’alta eficiència energètica per a conservar l’energia operativa de l’edifici.
 4. Construir tecnologies integrades d’energia renovable.
La tècnica d’energia més sostenible és conservar l’energia tant com siga possible.

El DISSENY D’EDIFICIS solars passius pot ajudar els esforços de CONSERVACIÓ D’ENERGIA perquè el disseny d’edificis està directament relacionat amb l’ús d’energia. Els edificis amb DISSENYS D’EDIFICIS solars passius usen de forma natural l’energia del sol per a calfar, refredar i il·luminar sense càrrec addicional.

Això redueix la necessitat de CONSUMIR ENERGIA d’altres fonts i proporciona un ambient confortable a l’interior. Els principis del disseny solar passiu són compatibles amb diversos estils arquitectònics i poden renovar-se amb l’edifici existent per a un ús net d’energia zero.

“MILLORA ENERGÈTICA”

Els edificis de construccions antigues consumeixen molta energia. A causa de la crisi energètica mundial s’han de desenvolupar estratègies adequades per a abordar la conservació de l’energia en els edificis.
El nostre objectiu és impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica, dirigides a la rehabilitació tèrmica de finestres i portes (*acristalamiento, marc i *premarco). Aquesta setmana signem un nou contracte amb l’Ajuntament de Torrent, obra de millora d’eficiència energètica en el col·legi públic, Sant Joan Baptista, Torrent, València.

En moltes ocasions, la falta de manteniment de col·legis porta a una deterioració dels tancaments i a una disminució de l’estanquitat en les fusteries exteriors, la qual cosa suposa un increment de la demanda energètica. Aquesta demanda i per tant, el consum d’energia total pot reduir-se significativament incentivant la reforma tèrmica de les finestres en façana. Una rehabilitació tèrmica suposa una reducció del consum energètic total de l’edifici de un 5% i un 10% anual.

Notícies Relacionades

a